Stegt rogn med spinat og granatæble

Stegt rogn på rugbrød er en dansk klassiker, som alle kender og elsker. Til frokost, til aften og endda som en del af en mættende brunch. Retten kan varieres i det uendelige, og her har vi sat den sammen med en farverig, nærende spinat.

De flotte, syrlige granatæblekerner giver retten et ekstra pift af smag og ser fantastisk appetitlige ud sammen med den gyldne rogn og den grønne spinat.

Velbekomme!

Ingredienser:

4 Personer

  • 3 dåser / 600 g Amanda Rogn
  • Olie eller smør til stegning
  • 800 g helbladet, frossen spinat
  • 2 dl piskefløde
  • Salt og peber og evt. lidt reven muskatnød
  • 1 citron
  • 1 hoved krølsalat eller anden salat
  • 4 skiver rugbrød
  • Ca. 250 g granatæblekerner
Product Image

sådan gør du

20 Min.

Hæld den frosne spinat i en tykbundet gryde sammen med fløden. Opvarm blandingen over svag til middel varme indtil spinaten er helt optøet og varm, og fløden er tyknet lidt. Rør i gryden undervejs, så spinaten ikke brænder på. Smag til med salt og peber og evt. et par riv muskatnød.

Mens spinaten simrer, skærer du rognen i 4 skriver pr. dåse. Steg dem gyldne, på hver side, over jævn varme.

Anret 3 skiver stegt rogn på hver skive rugbrød og fordel den flødelegerede spinat ovenpå. Top med granatæblekerner og servér med citronbåde og den salat, du bedst kan lide.

TIP: Køb granatæblekerner på frost eller på plastdåse i supermarkedets grøntafdeling. Du kan også bruge frossen grønkål i retten i stedet for spinat. Så har du pludselig en skøn juleanretning.