Madpandekage med tomatrørt rogn og grønt

Madpandekager er et sikkert valg, når aftensmaden skal gå hurtigt. Vi har rørt en cremet, tomatrørt rogn, der smager fantastisk på pandekager sammen med sprøde grøntsager.

Som alternativ til ”vores” grønt kan du snitte 6-8 forskellige slags grøntsager og sætte dem på bordet sammen med rognen og de lunede pandekager. Så kan både store og små hygge med at bygge hver sin pandekage.

Velbekomme!

Ingredienser:

4 Personer

  • 2 dåser / 400 g Amanda rogn
  • 150 g tomatpuré
  • Fintreven skal af 2 økologisk citroner – samt saft af den ene
  • 1 dl olivenolie
  • 1 potte basilikum
  • Salt og peber
  • 4 madpandekager
  • ½ fintsnittet iceberg
  • 200 g cherrytomater i kvarte
  • ½ agurk i små tern
  • 1 dåse majs
  • 1 lille bøtte creme fraiche 18%
Product Image

sådan gør du

20 Min.

Pisk rognen til en sammenhængende masse. Tilsæt tomatpuré, citronsaft og citronskal og pisk igen. Tilsæt olivenolien og pisk til rogncremen er lækker, blød og ensartet. Tilsæt hakket basilikum af halvdelen af basilikumplanten og smag til med salt og peber. Sæt til side.

Lun pandekagerne i oven eller mikroovn, læg på varme tallerkener og fordel grøntsagerne jævnt på pandekagen. Fordel den tomatiserede rogn i små dupper ud over grøntsagerne. Slut af med lidt creme fraiche og et drys af de resterende basilikumblade – og servér straks.

TIP: Tjek at dåsemajsen ikke er tilsat sukker. Næringsindholdet i de usødede majs (de fleste er usødede) er betydeligt højere end i de majstyper, der er tilsat sukker.