Panerede rognpucks med
bulgursalat og salte mandler

Bulgur har en populær, let nøddeagtig og meget lækker smag. Blandet med grønt og salte mandler til en skøn salat, er bulgur det perfekte tilbehør til vores appetitvækkende, sprødstegte rognpucks.

Retten er utrolig smagfuld både kold og varm, og ganger du ½ gang op, har du til madpakkerne dagen efter. Hverken rognpucks eller salat bliver kedelige af at stå på køl en dags tid.

Velbekomme!

Ingredienser:

4 Personer

  • 2 dåser / 400 g Amanda rogn
  • 2 sammenpiskede æg
  • 200 g mel
  • 200 rasp
  • Olie eller smør til stegning
  • 250 g grov bulgur
  • 2 avocado
  • ½ agurk
  • 1 medium rødløg
  • 1 æble
  • 100 g salte mandler
  • 100 g bredbladet persille
  • Saft og fintreven skal af 1 stor økologisk citron
  • Evt. tabbouleh krydderi
  • Olivenolie
  • Salt og peber
Product Image

sådan gør du

20 Min.

Kog bulguren efter anvisningen på pakken (kan med fordel koge den dagen før).

Skær avocadokød og agurk i tern. Hak rødløget fint. Skyl, tør og hak persillen (gem nogle stilke til pynt). Hak mandlerne groft. Sæt til side. Riv skallen af citronen på rivejernets fine side. Pres saften af citronen. Sæt til side.

Skær rognen ud i 4  skiver pr. dåse – halvér skiverne til 8 ”pucks”. Vend dem i melet, derefter i det sammenpiskede æg og til sidst i raspen, så de er helt dækkede af rasp. Steg dem på panden ved jævn varme til de er gyldne og lækre på begge sider.

Bland alle grøntsagerne i bulguren. Tilsæt hakket persille, olivenolie, citronsaft – og den revne citronskal og smag til med salt og peber og evt. tabbouleh krydderi. Skær æblet i fine tern og bland i salaten.

Anret salaten på et fad – eller på tallerkener og top med de gyldenstegte rognpucks. Pynt med lidt bredbladet persille. Servér evt. med lidt ekstra citronbåde til.

TIP: Skal det gå rigtig hurtigt, så køb en færdigblandet bulgursalat og pep den blot op med saltede, hakkede mandler.