Pankosprød rogn med dildmayo og syltede rødløg

Med vores sprødstegte pankorogn kan du forvandle en almindelig hverdagsaften til en luksusoplevelse på kun 20 minutter.

Selv om Amanda rogn har hovedrollen i denne nemme og lækre aftenanretning, må vi ikke glemme aspargesene, hvis milde smag spiller en smuk andenviolin. Og sammen med afrundet dildmayo og sursøde rødløg smager det af luksus uden at være det

Velbekomme!

Ingredienser:

4 Personer

  • 2 dåser / 400 g Amanda rogn
  • 2 sammenpiskede æg
  • 50 g pankorasp 
  • 8 små skiver rugbrød
  • Krølsalat
  • 1 bdt. friske, dampede asparges 
  • Syltede rødløg fra glas
  • Salt og peber
  • Olie eller smør til stegning

    Dildmayo:

  • 1 æg
  • 2 dl. raps- el. solsikkeolie
  • 2 tsk. hvidvinseddike
  • 1 tsk. sød sennep
  • 1 bdt. frisk, finthakket dild (gem et par hel stilke til pynt)
  • Salt og peber
Product Image

sådan gør du

20 Min.

Dildmayo: Hæld alle ingredienser, undtagen dild, ned i et højt glas og blend med en stavblender med blenderhovedet holdt helt ned mod bunden. Blend til mayoen tykner og ændrer farve.
Herefter bevæger du blenderen let op og ned, til du får en lækker mayo-konsistens. Vend så finthakket dild i din mayo, smag til med salt og peber og evt. lidt mere sød sennep.

Skær rognen i skiver; 4 pr. dåse. Vend skiverne i de sammenpiskede æg og pankorasp – i den rækkefølge. Steg rognskiverne på en pande ved jævn varme (du kan evt. bruge halvt smør og halvt smagsneutral olie, så bliver smørret ikke for brunt) til de bliver gyldne og drys med lidt salt og friskkværnet peber.

Læg 1-2 blade sprød krølsalat på de 8 skiver rugbrød (du kan smøre dem med smør for en ekstra lækker udgave) og anret de gyldne, pankosprøde rognskiver herpå. Fordel en skefuld dildmayo på hver og pynt med dampet asparges, syltede rødløg og frisk dild. Server straks; gerne med et par citronbåde til.

TIP: Du kan let brug almindelig mayo. Så drysser du bare den hakkede dild hen over retten. Vil du selv sylte dine rødløg? Så er det klar i en håndvending:

Syltede rødløg: 1 dl sukker koges op med 1 dl husholdningseddike og ca. 10 hele peberkorn og evt. et par laurbærblade. Tilsæt ca. 150 g tynde, halve skiver rødløg og kog dem med i 2-3 min. Afkøl, og hæld på en beholder, der kan lukkes med låg. Lad trække min. 4 timer. De holder sig snildt i 1 uge på køl, og så kan du altid lige peppe ethvert måltid op.