Rognfrikadeller med grov remoulade og salat

Rognfrikadeller er lette, hurtige og populære. Også hos familiens mindste. De gyldenstegte rognfrikadeller er bare nem fisk på en travl hverdagsaften. Frikadellernes lækre, afrundede rognsmag får flot, syrligt modspil af den grove remoulade, mens salaten giver et grønt og crunchy bid.

Serveret med godt rugbrød har du et virkelig nærende, indbydende og mættende måltid.

Velbekomme!

Ingredienser:

4 Personer

  • 1 dåse / 200 g Amanda Rogn
  • 4 spsk. rasp
  • 4 spsk. mel
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 8 sk. rugbrød (gerne med kerner)
  • Salt og peber
  • Olie eller smør til stegning

Remoulade:

  • 75 g mayonnaise
  • 1 spsk. fransk sennep
  • 100 g finthakkede pickles
  • 1 spsk. finthakkede kapers
  • 1 spsk. hakket persille
  • 1 finthakket skalotteløg
  • 1 tsk. gurkemeje
  • Salt og peber

Salat:

  • 100 g rucolasalat
  • 300 g agurk
  • 300 gulerod
Product Image

sådan gør du

30 Min.

Frikadeller: Riv eller hak løget meget fint. Bland det med moset rogn, æg, rasp, mel og lidt salt og peber til en fars, der kan formes. Sæt til side og lad hvile, mens du rører remouladen og snitter salaten:

Remoulade: Bland alle ingredienser og smag til med gurkemeje, salt og peber.

Salat: Riv gulerødderne med et juliennejern – eller skær i meget fine strimler. Snit agurken i lange, fine strimler; evt. på et mandolinjern. Skyl og slyng vandet ud af rucolasalaten. Bland det hele til en farverig salat.

Form så frikadellerne og steg dem på en middelvarm pande, til de har fået en skøn, gylden overflade.

Servér straks de varme frikadeller m. salat, rugbrød og grov remoulade.

TIP: Købe dig evt. til den grove remoulade – den købte smager fint.  Du kan også dryppe salaten med lidt olivenolie, frisk citronsaft og drys med groft salt.