Rognsalat med kapers og grønne linser

Rogn og grønne linser i én og samme ret, så bliver det faktisk ikke bedre. Begge dele er gode kilder til protein og smagsmæssigt komplementerer linsernes let nøddeagtige smag rognens fine umami på en utrolig lækker måde.

Med de syrlige kapers og pickles samt mayoens mættede rundhed, bliver retten et rent sansebombardement til familiens smagsløg. Og så er er den både mættende og let at røre sammen.

Velbekomme!

Ingredienser:

4 Personer

  • 2 dåser / 400 g Amanda rogn
  • Ca. 80 g tørrede grønne linser
  • 30 g hakkede kapers
  • 30 g hakkede sennepspickles
  • 1 bdt. hakket dild (gem lidt til pynt)
  • 60 g hytteost
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 30 g mayonnaise
  • 1 fintsnittet forårsløg
  • 1-2 tsk. Dijonsennep efter smag
  • Skallen af 1 øko citron samt både til servering
  • Salt og peber
  • 4 skiver rugbrød
Product Image

sådan gør du

20 Min.

Kog linserne efter anvisningen på pakken, dræn og køl af. Mos rognen med en gaffel og bland alle de andre ingredienser i. Smag til med salt, peber, dijonsennep og reven citronskal. Stil til side.

Rist rugbrødet og skær skiverne igennem på skrå, så du får 2 trekanter pr. skive.

Anret rognsalaten på 4 tallerkener, eller i en skål, og servér med de sprøde, lune rugbrødstrekanter og citronbåde. Pynt med dildkvistene.

TIP: Kan du ikke lige finde sennepspickles, kan du sagtens skifte disse ud med flere kapers.
Du kan også koge linserne dagen før. Kog evt. flere end i opskriften, så har du en rest linser, du kan bruge i salater eller rognfrikadeller.