Spicy rogncreme med gnavegrønt

Sådan får man grønt i de små! De sprøde grøntsager i mundrette stykker er lette at spise og giver så fint et smags- og konsistensmæssigt medspil til den krydrede rogncreme, at selv familiens mindste må overgive sig.

Rør evt. en dobbelt portion og giv cremen med i en lille plastbøtte sammen med gnavegrønt i madpakkerne til næste dag. Rogncremen egner sig nemlig også fint som dip og holder sig lækker længe.

Velbekomme!

Ingredienser:

4 Personer

  • 2 dåser / 400 g Amanda Rogn
  • 4 spsk. Mayonnaise
  • 4 spsk. græsk yoghurt 
  • Salt og peber
  • 1-2 tsk. tørrede chiliflager
  • Evt. lidt citronsaft
  • 4 skiver rugbrød, gerne med kerner
  • 250 g cherrytomater
  • 1 agurk
  • 400 g gulerødder
  • Ærteskud eller brøndkarse
Product Image

sådan gør du

15 Min.

Mos rognen med en gaffel i en skål. Rør mayonnaise og yoghurt i. Du kan evt. piske med en el-pisker på lav styrke for at få en mere luftig creme. Smag til med salt, peber, evt. lidt citronsaft og chiliflager. Du kan naturligvis udelade chilien, hvis cremen er til børn. Eller du kan erstatte den med lidt finthakket persille.

Grøntsagerne renses, skrælles og skæres i passende stykker. Servér cremen på rugbrød med grøntsagerne til. Pynt med ærteskud eller brøndkarse, som begge er milde i smagen og står godt til den lidt spicy rogncreme.

TIP: Du kan bruge alle slags grøntsager til denne rogncreme.